Вие сте тук: Начало Новини В район „Централен“ откриха нова зона за отдих и спорт с две детски площадки

В район „Централен“ откриха нова зона за отдих и спорт с две детски площадки

Нова зона за спорт за фитнес на открито, тенис на маса и 2 детски площадка откриха кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, кметът на район „Централен“ Георги Стаменов и Христина Иванова, вицепрезидент „Операции“ на международната компания „Telus”.

Над 200 доброволци от компанията са се включили в инициативата с помощта на общинската администрация са обновили зоната до кръстовището на бул. „Менделеев“ и „Асеновградско шосе“.

„Пловдив за нас е изключително важно място. Всяка година имаме събитие „Ден на подкрепата“, когото служители даряват труда си, за да направим града едно по-добро място за живеене“, уточни Христина Иванова, която заяви, че дарението е на стойност над 53 000 лева.

„Това е едно пространство, което от няколко години се опитвахме да облагородим. Радвам се, че вече е факт“, посочи Георги Стаменов и изрази надежда подобно ползотворно сътрудничество да продължи и живущите в района да го оценят, използват и пазят. Той заяви, че предстои да бъдат засадени и дървета и храсти.

„Това, което се случва през последните години, инициативите и примерът на фирма Telus и корпоративно социално-отговорна политика, заразява и останалите компании за това да се мисли за обществото. Много компании действат така, но Telus са едни от пионерите. Радвам се, че фирмата инвестира в Пловдив“, коментира кметът Иван Тотев.

На събитието присъстваха много служители и малки и големи граждани на Пловдив, които вече се радваха на новите придобивки.