Вие сте тук: Начало Новини В Пловдив прерязаха лентата на обновените по европейска програма площад „Света Петка” и цялата градска зона

В Пловдив прерязаха лентата на обновените по европейска програма площад „Света Петка” и цялата градска зона

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, кметът на район „Централен”, който е кандидат за нов управленски мандат Георги Стаменов и ръководителят на проекта арх. Соня Славчева прерязаха лентата на площад „Света Петка” и градската зона, обновени по оперативна програма „Региони в растеж”.

„Община Пловдив избра по-малки зони с по-голяма концентрация на инвестиции в тях, което увеличи многократно ефекта. Това е видно и от резултатите тук. Успяхме да привлечем външно финансиране и в Голямата епископска базилика, която също е в зоната. Това ще даде отправна точка за работа в следващите мандати. Успяхме едновременно да изпълним изискванията на европейската програма и на хората”, заяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

„С красивите нови водни площи, модерната детска площадка, с богатото озеленяване, подменено LED осветление и нова напоителна система, запустелият терен в момента е превърнат в райско кътче в квартала. Това, както и обновяването на цялата зона, стана възможно благодарение на средствата, спечелени от община Пловдив по оперативна програма „Региони в растеж“, посочи кандидатът на ГЕРБ за нов управленски мандат за кмет на район „Централен” Георги Стаменов.

Цялата Първа градска част е преобразена. Освен парка, по програмата са реновирани и улиците покрай бул. „Княгиня Мария Луиза“, улиците около Понеделник пазара, където са поставени пейки, антипаркинг колчета, кошчета, стоянки за велоалеи, направена е изцяло нова организация на движението с приоритет на пешеходното, засадени са нови дървета, храсти и цветя, обясни ръководителят на проекта арх. Соня Славчева.