Вие сте тук: Начало Новини В Математическата гимназия заработи първата в Пловдив смарт класна стая

В Математическата гимназия заработи първата в Пловдив смарт класна стая

Кметът Иван Тотев: Инвестициите в образованието са много важни и дават огромен потенциал за развитие.

Първата в Пловдив смарт класна стая отвори врати в Образцовата математическа гимназия „Академик Кирил Попов“. Новата придобивка бе открита на официална церемония с участието на кмета на общината инж. Иван Тотев, посланика на Република Корея Н. Пр. Шин Менг-хо, ресорния заместник-кмет Стефан Стоянов, представители на Министерство на образованието и науката, народни представители, много гости.

ОМГ „Академик Кирил Попов“ извоюва правото да бъде първото училище в Пловдив със своя „умна“ стая след оспорван конкурс между средните училища в града, организиран от Samsung в края на миналата година. Съвместната инициатива с Джуниър Ачийвмънт България е в подкрепа на българското образование.

Искам да благодаря на Джуниър Ачийвмънт и Samsung за възможността да имаме такава класна стая в Пловдив, заяви кметът Иван Тотев. Той допълни, че инвестициите в образованието са много важни и дават огромен потенциал за развитие. В града ни работят сериозни компании в IT-сектора и общината има сериозни планове в тази посока. IT-индустрията дава възможност да задържим младите хора в Пловдив и в България, каза още инж. Тотев.

По своята същност смарт класната стая представлява изцяло дигитализиране на учебния процес и предлага високохехнологични условия за обучение в т.ч таблети с подвижна клавиатура, безжична комуникация и ултрамодерна сензорна е-дъска. Дигитализирано е учебно съдържание по предприемачество за ученици от 10 до 12 клас, базирано на програмите „Учебна компания“ и „Умения за успех“ на Джуниър Ачийвмънт.