Вие сте тук: Начало Новини В Колодрума официално откриха Купата на България по баскетбол

В Колодрума официално откриха Купата на България по баскетбол

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, областният управител Здравко Димитров и вицепрезидентът на Българската федерация по баскетбол Иван Ценов дадоха официалния старт на турнира за Купата на България по баскетбол, който се провежда от 16 до 19-ти февруари 2017 г., включително, в многофункционалната спортна зала Колодрума.

„Много ми е приятно да бъдем днес в тази зала. Пловдив за първи път успя да спечели в една немалка конкуренция домакинството на такъв голям форум по баскетбол“, заяви кметът Иван Тотев. Той изрази надежда, че след прекрасните прояви в Колодрума на волейболния спорт се поставя началото и на една баскетболна традиция.

Областният управител Здравко Димитров благодари на общината, че се ангажира с този турнир, който е един от най-силните в българския спортен календар и пожела: „Приятни мигове с тази велика игра, да има феърплей и най-добрият да победи“.

Вицепрезидентът на БФБ Иван Ценов подчерта прекрасните условия, които домакините са предоставили за провеждането на Купата на България. „Надявам се от общите усилия на участници, организатор и публика да станем свидетели на силен баскетболен турнир, в който най-добрият ще вдигне Купата“, каза той.

През първия ден на турнира пловдивският тим на „Академик Бултекс 99“ се класира за полуфинала, след като домакините надиграха „Спартак“ Плевен с 68:59.

В първия четвъртфинал за Купата на България „Берое“ победи „Черно море“ с 69:58 точки.