Вие сте тук: Начало Новини Университетът по дизайн в Холон идва за One Design Week в Пловдив

Университетът по дизайн в Холон идва за One Design Week в Пловдив

По-широко форматно посещение на оперативно ниво е предвидено за септември, когато гостите ще бъдат запознати с университетската инфраструктура на Пловдив.

Висши представители от Университета по дизайн в израелския град Холон, който е сред водещите в света висши учебни заведения в тази област, се очаква да пристигнат в Пловдив на 20 юни за участие в Седмицата на дизайна - One Design Week, която се провежда за първи път в града като част от културния календар и подготовката на кандидатурата му за Eвропейска столица на културата през 2019 г.

Това съобщи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев след работната си визита в 200-хилядния Холон, Израел, известен като Град на децата и на дизайна. Търсим дългосрочни партньорства, които да дадат тласък за развитието на Пловдив в конкретни направления, коментира той.

По-широко форматно посещение на оперативно ниво е предвидено за септември, когато гостите ще бъдат запознати с университетската инфраструктура на Пловдив. Целта е студенти, които учат в нашия град, да могат да получават дипломи с марката и на университета в Холон, допълни кметът.

Също през септември се очаква делегация от Холон, която да се запознае на място с опита на Пловдив в областта на доучилищното образование в детските градини.

Друг съвместен проект, върху който започва работа, е гостуване в семейството на разменни начала на 15-16 годишни ученици. До края на месеца  детайлите ще са уточнени.

По време на визитата си в Израел кметът на Пловдив инж. Иван Тотев се срещна с кмета на Холон Моти Сасон и с изпълнителния директор на града Хана Херцман.