Вие сте тук: Начало Новини Уникална заря в небето над Пловдив в Новогодишната нощ

Уникална заря в небето над Пловдив в Новогодишната нощ

В празничната програма са включени както млади пловдивски таланти, така и известни български изпълнители.

Близо 3000 изстрела ще бъдат изстреляни от Бунарджика и Сахат тепе в небето над Пловдив навръх  Нова година. Зарята е уникална и се организира за пръв път от общината, съобщи кметът инж. Иван Тотев. При ясно време пищните светлинни букети, водопади и хризантеми ще се виждат не само от територията на Пловдив, но и от съседни населени места.

Тази година градската управа включи в празничната си програма както млади пловдивски таланти, така и известни български изпълнители, които да привлекат хората на площад „Стефан Стамболов“. С концерт на младата рок и оперна звезда Марин Йончев и неговата група утре – 28.12.2012 г., от 18.00 часа стартират 4-дневните прояви.

На 29-ти декември, отново от 18.00 часа, на сцената пред общината ще се представят момичетата от пловдивската група „Мистик“ и музикантите от легендарната група „Остава“.

Ден преди настъпването на 2013-та година – на 30.12.2012 г., събота, от 18.00 часа пловдивчани и гостите на града ще имат възможност да се насладят на концерта на хитовия изпълнител Графа.

Кулминацията в празничната програма, организирана от Община Пловдив, е на 31-ви декември. Програмата ще започне в 22.00 часа на площад „Стефан Стамболов“ с изпълненията на Скилър, Лилана и балет. Веднага след тях на сцената ще изгрее още една звезда - Мария Илиева.

За първи път на телевизионна стена в центъра на Пловдив ще бъде излъчено пряко Новогодишното обръщение на президента на Република България Росен Плевнелиев.

След него небето на Пловдив ще бъде озарено от празничната заря, а танцьорите от Фолклорен ансамбъл „Тракия“ ще поведат традиционното българско хоро. Празничната програма на площада продължава с изпълненията на група „Мери бойс бенд“ и с ди джей.

Ето и цялата празнична програма, организирана от Община Пловдив, по дати и часове:

Ето и програмата по дати и часове:

Място: сцената на площад „Стефан Стамболов“

28 декември 18.00 ч.      Концерт на Марин Йончев

29 декември 18.00 ч.      Концерт на група „Мистик” и група „Остава”

30 декември 18.00 ч.      Концерт на Графа с DJ Борче, беквокал и балет

31 декември – 1 януари      Празнична Новогодишна програма с участието на:

22.00 ч.      Скилър, Лилана и балет

22.45 ч.      Мария Илиева

23.45 ч.      Фолклорен ансамбъл „Тракия”

00.30 ч.      Група „Мери бойс бенд”