Вие сте тук: Начало Новини Уникален спортен комплекс на открито изграждат на Гребната база

Уникален спортен комплекс на открито изграждат на Гребната база

Това ще бъде един от най-големите комплекси в България и ще е на разположение на пловдивчани и гостите на града“, заяви кметът Иван Тотев.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и районните кметове на „Централен“ и „Западен“ Георги Титюков и Димитър Колев направиха първата копка на изграждането на Многофункционално спортно игрище на в парк „Отдих и култура“. На площ от 10 декара близо до Гребния канал ще бъдат изградени 3 футболни игрища за футбол на малки врати, 2 игрища за баскетбол, 1 комбинирано игрище за волейбол и тенис на корт; 4 тенис маси, 2 площадки за фитнес на открито, едната със слънцезащитна тента,  тартанова писта за бягане, подвижни трибуни за зрители. Спортният комплекс на открито ще бъде ограден, ще разполага с индивидуално осветление за всяко игрище и шест оборудвани съблекални в Младежкия център.

Предвидено е зоната на футболните игрища да се изпълни с настилка от специална трева и дренаж под нея, а в зоната на другите игрища е предвидена синтетична настилка върху асфалтова основа.

Цената на обекта е 1 750 000 лева с вкл. ДДС. Многофункционалното спортно игрище надгражда спечеления европейски проект  „Изграждане на младежки център в гр.Пловдив“, Компонент 1 „Грижа за младежи в риск“, Програма „Деца и младежи в риск“, финансирана чрез Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство.

„Това ще бъде един от най-големите комплекси в България и ще е на разположение на пловдивчани и гостите на града“, заяви Иван Тотев. Игрищата и новоизграждащата в съседство детска площадка ще привличат все повече хора в свободното им време, прогнозира кметът на Пловдив.