Вие сте тук: Начало Новини Ученик стана кмет за един ден

Ученик стана кмет за един ден

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, по чийто патронаж в града се провежда инициативата „Мениджър за един ден”, отстъпи мястото си на ученика Димитър Керезов.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, по чийто патронаж в града се провежда тазгодишната инициатива „Мениджър за един ден”, отстъпи мястото си на единайсетокласника от Математическата гимназия Димитър Керезов.

31 пловдивски ученици стават мениджъри за един ден в 14 различни институции и организации в града. В националната кампания се включват общо 1000 средношколци и 270 компании. Инициативата тръгва през 1996 г. от Бостън, а в Пловдив е седмото й поредно издание.

Ще помогна на младия си заместник да разбере каква отговорност е да си кмет на нашия град, заяви инж. Тотев. Всяко управленско решение засяга живота на много хора, дори и голяма част от тях да не го осъзнават, допълни той.

Община Пловдив е най-големият работодател в областта и ефективното й управление е изключително важно, тъй като оборотът само за тази година са заложените в бюджета 220 млн. лв., обясни кметът. Продуктът, който произвеждаме, е щастието на хората за много години напред, подчерта той.