Вие сте тук: Начало Новини Цветан Цветанов: Иван Тотев ще е кмет на Пловдив

Цветан Цветанов: Иван Тотев ще е кмет на Пловдив

"Убеден съм, че демократично мислещите пловдивчани ще гласуват за кмет Иван Тотев! Той няма да ги подготвя за война с Либия, а ще прилага европейски политики във втория град на България!" - така председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ коментира очавания от партията вот на предстоящите местни избори в Пловдив.

Кандидатурата на областния управител Иван Тотев за кмет на Пловдив беше сред първите официално обявени от ГЕРБ. "Партията вече не е само Бойко Борисов, а голяма формация от много стойностни граждани. Давам за пример Иван Тотев, спечелил доверието не само на членовете и симпатизантите на ГЕРБ, а и на много други хора,които, разбира се, нашият лидер подкрепи ", подчерта Цветанов. Тотев ще е едноличната кандидатура на ГЕРБ в Пловдив. Партията няма да търси подкрепа от други партии и няма да влиза в никакви коалиции. Вече се е напарила от предишния вот, когато влезе в коалиция с ВМРО и застана зад Славчо Атанасов, а той после предаде ГЕРБ и вкара в общинската власт омразната на мнозинството пловдивчани БСП.

Сред положителните качества на Тотев Цветанов посочи неговата способност да прави компромиси и умението да постига консенсус, както сред съпартийците, така и за значимите проблеми на града. "Един млад човек, знаещ как да направи Пловдив града, който заслужава да бъде, и не само да започне добрите неща, но и да ги завърши", обобщи Цветанов. Вицепремиерът и председателят на националния предизборен щаб на ГЕРБ заяви, че очаква мръсна компроматна война срещу кандидатите на ГЕРБ, както преди четири години срещу издигнатия за втори мандат кмет на Бургас Димитър Николов. "Бургазлии тогава не се хванаха на въдицата, избраха го и той направи града им най-добър за живеене. Нашите кандидати са положителните хора", допълни Цветанов.