Вие сте тук: Начало Новини Тотев за уебсайта на Римския стадион

Тотев за уебсайта на Римския стадион

Новия уебсайт на Римския стадион областният управител Иван Тотев ще представи утре пред журналисти. Той е част от реализацията на проекта "Античният стадион на Филипопол - опазване, рехабилитация и градско обновяване", който се осъществява с подкрепата на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. "Целта е чрез уебсайта един от най-значимите паметници на нашето културно-историческо наследство, който след приключването на проекта ще е и едно от най-привлекателните места за туристите, да бъде популяризиран на няколко езика пред света", обясни в аванс Тотев.
Тотев за уебсайта на Римския стадион

Символичната първа копка на реконструкцията на Римския стадион

 

Той допълни, че това е само част от единната информационна система, която ще рекламира всички културно-исторически паметници в Пловдив. Готов е и уебсайтът на Античния театър, където в момента също се изпълнява спечелен от областната администрация проект по програмата "Красива България". Скоро ще заработи и уебсайтът на Малката базилика, която ще се появи изпод земята с помощта на фондацията "Америка за България".

В петък областният управител представи концепцията си за популяризирането на пловдивските непреходни ценности пред света на национална кръгла маса "Културен теризъм - предизвикателства и възможности", която се проведе в Бургас. Цялата информация ще е достъпна и чрез сайта на Сдружението на общините за развитие на летище "Пловдив". Милионите пасажери на авиокомпанията "Райън еър"ще бъдат предизвикани да дойдат и в Пловдив, виждайки в интерактивен вариант богатството на култура от различни епохи, които градът притежава.