Вие сте тук: Начало Новини Тотев представя акцентите в културно-историческия туризъм на Пловдив

Тотев представя акцентите в културно-историческия туризъм на Пловдив

Нарастващите възможности на Пловдив като привлекателна дестинация на културно-историческия туризъм представя днес областният управител Иван Тотев на национална кръгла маса "Културен туризъм - предизвикателства и възможности" , която се провежда в Бургас.

"Ще представя спечелените от областната администрация проекти за Римския стадион и Античния театър. Всичко, свързано с тях, вече е базирано в уебсайт. Малката базилика скоро също ще бъде популяризирана по този начин. Прогресивното развитие на летище "Пловдив" с интернет-портала ще е първият поглед на света към пловдивското културно-историческо наследство", разказа Тотев.

Участие във форума ще вземат и отговорният за туризма  в Министерството на икономиката заместник-министър Иво Маринов - зам.-министър,  д-р Тодор Чобанов - зам.-министър на културата,директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров.

Срещата ще бъде открита от кмета на Бургас Димитър Николов, който е сред първенците по усвояване на средства от европейските фондове.