Вие сте тук: Начало Новини Таря Турунен омагьоса 4000 зрители на Античния театър в Пловдив

Таря Турунен омагьоса 4000 зрители на Античния театър в Пловдив

Грандиозният концерт даде старт на фестивала „Sounds of the Ages", организиран по идея и под патронажа на Иван Тотев. Той изгледа спектакъла в компанията на финландската посланичка.

Магия – това обеща рок дивата Таря Турунен в навечерието на концерта на Античния театър. И спази обещанието си. 4000 зрители бяха омагьосани от Скандинавския славей, който снощи извиси ангелски глас на древната сцена в Пловдив и остави без дъх публиката.

„Добър вечер, Пловдив! Благодаря, благодаря, благодаря” - с тези думи на чист български език се обърна Таря към феновете, а те изригнаха мощно като вулкан със своето „Обичаме те”.

Почитателите на Кралицата на хевиметъла я видяха в нова светлина – рок дивата се преобрази в оперна дива. Заедно със звездния барабанист Майк Терана, хора и оркестъра на Пловдивската филхармония под диригентството на Левон Манукян Таря Турунен представи за първи път грандиозния музикален проект „Beauty and the Beat" – един спектакъл, елегантно съчетал класика и емблематични за бившата солистка на „Найтуиш” рокпарчета.

Емоциите и сълзите на звеDSC02984.JPGздата, обичта на публиката, светлинното шоу и дъждът превърнаха хладната септемврийска нощ в незабравимо преживяване. С това уникално събитие на Античния театър бе поставено началото на фестивала „Sounds of the Ages" – един форум, който се организира по идея и под егидата на областния управител инж. Иван Тотев. Патронът на проявата Иван Тотев изгледа концерта в компанията посланика на Финландия в България г-жа Таря Лайтиайнен и гости от дипломатическата мисия, дошли в Пловдив специално за събитието по покана на Иван Тотев.

Галерия със снимки от посещението на Майк и Таря в Пловдив можете да видите тук: Tarja Turunen & Mike Terrana - Plovdiv 19-21.09.2011