Вие сте тук: Начало Новини Танцьорите от Международния фолклорен фестивал се срещнаха с кмета

Танцьорите от Международния фолклорен фестивал се срещнаха с кмета

Благодарим ви за настроението, с което изпълнихте Пловдив! – обърна се инж. Тотев към младите танцьори.

При днешната си среща с кмета инж. Иван Тотев и заместник-кмета Стефан Стоянов в заседателната зала на общината участниците в ХVІІІ Международен фолклорен фестивал споделиха радостта си да танцуват пред пловдивска публика.

Фестивалът беше много успешен. Хиляди пловдивчани станаха зрители на дефилетата по Главната улица, Античният театър всяка вечер беше препълнен в часа на концертите, коментира Стоянов.

Благодарим ви за настроението, с което изпълнихте Пловдив! – обърна се инж. Тотев към младите танцьори. Той припомни, че възраждането на фестивала след прекъсването миналата година е поредният му изпълнен предизборен ангажимент. Имаме идеи и за бъдещето му развитие, така че все повече да се утвърждава като важно събитие в културния живот на Пловдив, допълни кметът. Обмисля се догодина да бъдат отправени покани за участие на танцови състави от побратимени с Пловдив градове.

По традиция домакините и гостите на срещата си размениха подаръци.

В тазгодишното издание на фестивала взеха участие ансамбли от Белгия, Грузия, Ирландия, Мексико, Сърбия и Турция, както и ансамбъл „Тракия”, АБНТ „Гео Милев” и ФТА „Розова долина” – Карлово.

В 17:30 днес от площад „Римски стадион” към откритата сцена на площад „Стефан Стамболов” тръгва последното дефиле на участниците, а гала-концертът и закриването на фестивала започва в 20:00 ч. на Античния театър. Входът е свободен.