Вие сте тук: Начало Новини Световният режисьор Тед Кочев е най-новият гражданин на Пловдив

Световният режисьор Тед Кочев е най-новият гражданин на Пловдив

Тед Кочев заяви, че ще носи личната си карта до сърцето и сподели, че е впечатлен от развитието на града.

Легендарният режисьор Тед Кочев официално е жител Пловдив. Това стана на 23.03.2016 г. на тържествена церемония  в  заседателната зала на Общината в присъствието на кмета Иван Тотев и директора на ОД на МВР старши комисар Христо Разсолков, който официално му връчи личната карта с адресна регистрация на ул. „Капитан Райчо”.

„Изключително ми е приятно да поздравя и да кажа „Добре дошъл” на най-новия гражданин на Пловдив, на една от големите звезди в киното, режисьор с много богата биография, прославил България в целия свят и в частност Пловдив – Тед Кочев”, приветства кметът Иван Тотев. „Ние имаме привилегията да бъдем един град, свързан дълбоко в сърцето на г-н Кочев”, допълни още той.

„За мен е истинска чест да връча този документ за самоличност на г-н Кочев, който вече е български гражданин”, заяви на свой ред старши комисар Христо Разсолков.

Тед Кочев заяви, че ще носи личната си карта до сърцето и сподели, че е останал изумен от развитието на Пловдив, като го сравни с мегаполиси като Париж и Ню Йорк.

Кметът Иван Тотев подари на именития ни съгражданин плакет „Античен театър”, книга с историята на Община Пловдив и тениски с надпис „Plovdiv 2019”.

Бащата на Тед Кочев е родом от Пловдив, а майка му е македонка. Благодарение тях знае за българските традиции и обичаи и неведнъж е опитвал българските гозби. Той сподели, че има планове да направи филм за Цар Борис III и спасяването на българските евреи по времето на Втората световна война, за да може светът да научи тази част от нашата история.