Вие сте тук: Начало Новини Светещи двуезични карти указват забележителностите на Пловдив

Светещи двуезични карти указват забележителностите на Пловдив

Проектът залага изготвянето на пет типа информационни табели

Кметът Иван Тотев и заместник-кметът Стефан Стоянов представиха днес първата от 100-те нови двуезични светещи табла с карти, указващи културните обекти  на Пловдив. Тя е монтирана на Главната улица до площад „Стефан Стамболов“.

„Днес е ден на удовлетворение за нас след 3 години работа с удължени процедури и съгласуване с различни институции. Можем да кажем, че представяме унифицираните елементи, които ще показват на туристите забележителностите на нашия град. Те ще бъдат поставени в пешеходната зона и всеки лесно ще може да се ориентира как да стигне от мястото, на което се намира, до обекта, който го интересува. Работата по проекта освен, че бе дълга, беше и сложна, защото в Пловдив има много културни обекти, за които трябваше да се намери най-лесният начин за показването им“, обясни кметът инж. Иван Тотев.

Под всяка от картите има легенда, в която с различен цвят са означени различните обекти. Те съдържат максимално разширени туристически маршрути и отвеждат туристите до Раннохристиянската базилика, музеите, Пеещите фонтани и др.

Проектът „Елементи за визуална комуникация за културно-исторически и природни забележителности на територията на гр. Пловдив“, залегнал в Годишната програма за развитие на туризма,  залага изготвянето на пет типа информационни табели - Информационно табло-карта; Индивидуална информационна табела; Информационна табела за археологическа или природна забележителност; Информационна табела за група обекти в Старинна градска част, както и Колони със стрелки към значими обекти.

Чрез този проект всички табели за информация на туристите в града ще бъдат унифицирани и гостите ще могат лесно да се ориентират как да стигнат до своя хотел, паркинг, да намерят близкия археологически паметник, архитектурен обект или природна забележителност.

Електронни варианти на картите са качени и в сайта www.vizitplovdiv.com и всеки посетител може да се запознае с тях още преди пристигането си в Пловдив.