Вие сте тук: Начало Новини Стартира вторият етап от реконструкцията на улица „Просвета”

Стартира вторият етап от реконструкцията на улица „Просвета”

Това е основна входно-изходна артерия за квартал „Прослав” и няма да бъде затваряна за движение. Реконструкцията ще се извършва поетапно

Със символична първа копка в понеделник – 28.03.2016 г., кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район „Западен” Димитър Колев дадоха старт на втория етап от реконструкцията на улица „Просвета” в квартал „Прослав”. Срокът за изпълнение на ремонта е два месеца.

Предстои при втория етап да бъдат изцяло преасфалтирани общо 3400 квадратни метра, като дължината на отсечката е 500 метра. Тъй като е основна входно-изходна артерия за квартал „Прослав”, улица „Просвета” няма да бъде затваряна за движение, а реконструкцията ще се извършва поетапно в двете платна. За целта ще бъде въведен пропускателен режим. На около 1800 квадратни метра ще бъде изградено пътно легло с основа от 45 сантиметра трошен камък. По трасето има 12 ревизионни шахти, които ще бъдат повдигнати, ще бъдат изградени и няколко нови. След завършването на цялостното трасе ще бъде положена надлъжна маркировка. По отсечката ще бъдат изградени и тротоари, а целият район ще бъде залесен с дръвчета. Общата стойност на двата етапа на ремонта на улицата е 711 хиляди лева, а общата дължина е над 1 километър.