Вие сте тук: Начало Новини Стартира строителната програма в район „Централен“

Стартира строителната програма в район „Централен“

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район „Центален” Райна Петрова дадоха официалния старт на инфраструктурната програма на района за тази година.

Строителна техника вече работи в междублоковото пространство зад ДКЦ-2 до централния пенсионерски клуб, където започва обособяване на пешеходна пътека и паркоместа, както и ремонтът на ул. „Спас Гинев”. До края на месеца обектът ще бъде завършен, а цялата зона наоколо – облагородена.

Няма друга община в страната, която започва изпълнението на инфраструктурната си програма още в първите дни на март. Това стана възможно, защото още през декември миналата година приехме бюджета за 2013-а, коментира инж. Тотев.

„Централен” подготви навреме проектите, получи финансиране, проведе процедурите по обществените поръчки и избра  изпълнители, другите райони също са готови да започнат в близките дни, допълни кметът на Пловдив. Приоритетни са обектите, за които има най-много жалби от граждани. Освен със средствата от гаражите, всеки от районите разполага с допълнително финансиране от общинския бюджет.

Благодарение на инж. Тотев, тази година имаме много амбициозна и мащабна програма за инфраструктурата в „Централен”, подчерта г-жа Райна Петрова.

320 хил. лв. общината отпуска целево за цялостната реконструкция на ул. „Цар Георги Тертер” - смяна на пътната и тротоарната настилка, обособяване на нови паркоместа, изграждане на подземна канална мрежа и ново улично осветление. Всички планирани ремонти са свързани с предварителното подобрение на подземната инфраструктура. Сред тях са преасфалтирането на ул. „Брестовица” - с изграждане на пешеходна зона и паркова алея,  на улиците „Братя Миладинови”, „Мусала” и „Антон Страшимиров”. 80 хиляди са заложени за цялостна реконструкция на „Бунтовнишка”, други 40 хил. лв. – за преасфалтиране на алеята на Бунарджика, където предстои изграждане и на три големи и модерни детски площадки.

Нови тротоари, спортни площадки, фитнес на открито са само още малка част от дългия списък в амбициозната програма на районната администрация за тази година.