Вие сте тук: Начало Новини Стартира ремонтът на улица „Лерин” в район „Западен”

Стартира ремонтът на улица „Лерин” в район „Западен”

Кметът Иван Тотев: До края на годината се предвижда о да бъдат отпуснати допълнителни средства за ремонт на вътрешноквартални улици.

Кметът на Пловдив Иван Тотев даде официален старт на реконструкцията на улица „Лерин” съвместно с кмета на район „Западен” Димитър Колев. Общо ще бъдат подновени 2400 квадратни метра пътна настилка, като се очаква ремонтът да продължи два месеца.

Улица „Лерин” ще бъде обновена в частта от улица „Силистра” до булевард „Хаджи Димитър”. Реконструкцията ще премине на три етапа. Първият ще обхване частта от улица "Силистра" до "Иван Гешев". Втората отсечка е от "Иван Гешев" до "Димитър Страшимиров", а третата – от "Димитър Страшимиров" до булевард "Хаджи Димитър". Дължината на трасето е 400 метра, като изцяло ще бъде подменена асфалтовата настилка. Дупките ще бъдат запълнени с 4 сантиметра неплътен асфалт, а отгоре ще се положи плътен такъв със същата дебелина. „Ще бъдат изградени близо 900 квадратни метра тротоари, ще се подменят бордюрите и ще се поставят антипаркинг колчета”, обяви при стартирането на ремонта кметът на район „Западен” Димитър Колев. Той уточни, че в началото на седмицата е говорил с кабелните оператори и останалите фирми, които имат отношение към подземната инфраструктура. На тях им е предложено да се възползват от разкопаването на „Лерин” и да положат съоръженията си под земята докато трае ремонта, за да не се стига до бъдещо ново разкопаване на улицата. Стойността на реконструкцията е 152 хиляди лева.

„Важно е да се каже, че тук средствата не са от бюджета на районната администрация. Община Пловдив акумулира изключитело много средства от политиката, която води, тоест, те са повече от планираните за тази година”, заяви кметът Иван Тотев. Като пример той посочи такса „Битови отпадъци”, където са събрани близо 1,4 милиона лева повече спрямо същия период на миналата година. „Това позволява ние да отделяме допълнителни средства за районните администрации, които да бъдат използвани за такива важни проекти като улица „Лерин”, заяви кметът. Той уточни, че до края на годината се предвижда още около един милион лева да бъдат отпуснати за ремонт на вътрешноквартални улици по районите. „Всичко това не можеше да стане, ако община Пловдив не спазваше една строга фискална политика”, категоричен бе градоначалникът.