Вие сте тук: Начало Новини Стартира ремонтът на булевард „Александър Стамболийски”

Стартира ремонтът на булевард „Александър Стамболийски”

До месец обектът трябва да бъде завършен. Изпълнението започна с дейности по бордюрите, предстои и монтирането на осветитлни тела.

Не само задължение, но и удоволствие за нас е моментът, в който започваме ремонта на бул. „Александър Стамболийски”, подчерта кметът на Пловдив инж. Иван Тотев при третата поред от началото на седмицата първа копка – този път на едно от големите пътни трасета в район „Южен”.

Заедно с управителя на фирмата-изпълнител „Драгиев и ко” инж. Цанко Драгиев копката направи заместник-кметът инж. Александър Държиков.

Ремонтът започва от траурния парк в „Южен”. Заради особено лошото си състояние, тази пътна отсечка предизвиква многобройни оплаквания от гражданите. Докато в едната си част булевардът е в добро състояние, точно тук, в близост на редица промишлени предприятия, положението е много неприятно – дори няма спомен откога участъкът не е преасфалтиран, коментира инж. Тотев. Именно затова булевардът често е даван като пример за безхаберието на предишните управляващи, допълни той.

До месец ремонтът трябва да бъде завършен. Изпълнението започва с дейности по бордюрите. Предстои и монтирането на 9-метрови осветителни тела по булеварда.

Някои ще побързат да попитат кога булевардът ще стане четирилентов? – изпревари евентуалните въпроси кметът. Ще стане, но в следващия програмен период на финансиране от Брюксел 2014-2020 г., отговори той. Тогава ще бъде изградена  подземната инфраструктура с особено важния за града южен обходен колектор.

Подземните комуникации на булевардите и улиците, чиито ремонти стартираме в Пловдив, са в добро състояние. Съчетали сме всички дейности с ВиК, ЕВН и другите комуникационни дружества, така че после да не бъдат разкопавани.

Днес е 1-ви август и това е много важно. Колко общини в България започнаха своите ремонти на 1 август? Това е успех за цялата администрация, заключи инж. Тотев.