Вие сте тук: Начало Новини Стартира реконструкцията на ул. „Братя Бъкстон” в район „Южен”

Стартира реконструкцията на ул. „Братя Бъкстон” в район „Южен”

Обръщаме голямо внимание на този район и искаме да подобрим качеството на живот в него, сподели кметът на Пловдив Иван Тотев.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, кметът на район „Южен” Валентин Василев и управителят на В и К Манол Генов направиха символичната първа копка от реконструкцията на ул. „Братя Бъкстон” по съвместен проект.

До края на мандата почти няма да остане нереконструирана или непроектирана  за реконструкция важна пътна отсечка в района, каза от своя страна кметът на Пловдив инж. Иван Тотев. Инфраструктурата в „Южен” години наред бе подценявана, затова сега й обръщаме голямо внимание. След изпълнените ремонти по бул. „Никола Вапцаров” и ул. „Димитър Талев” предстои голямата реконструкция с премахване на паважа на бул. „Македония”, а догодина предвиждаме нашите специалисти да разработят проекта за ул. „Даме Груев”, подчерта кметът. Целта ни е с тези дейности, както и с откриването на много детски, спортни площадки и други обекти, да подобрим качеството на живот на гражданите в района, допълни инж. Иван Тотев.

Първият етап на реконструкцията на ул. „Братя Бъкстон“ обхваща най-копрометирания участък с дължина около 350 м между бул. „Никола Вапцаров” и ул. „Скопие”. В и К инвестира 150 хил. лв. в подмяната на старите етернитови тръби Ф-80 с полиетиленови Ф-110, изграждането на 20 водопроводни отклонения и подготовката на пътя за асфалтиране.

Това е един от най-невралгичните водопроводни участъци в района - с много аварии и неизбежните после улични кръпки. След ремонта ще се подобри налягането на водата в жилищните сгради и за много години ще забравим за тази проблемна сега отсечка, коментира управителят на ВиК Манол Генов.

Кметът на „Южен” Валентин Василев увери, че преди полагането на асфалтовата настилка предстои наново изграждане на компрометираната основа на пътя. За реконструкцията районната администрация отделя 220 хил. лв., отпуснати целево от общинския бюджет, а новите тротоари са поети като ангажимент от Община Пловдив.

Продължаваме изпълнението на приетата още в началото на мандата концепция за инвестиционна програма, насочена от периферията към центъра, коментира Василев. Със собствени сили ремонтираме малките улици и междублоковите пространства, за важните пътни артерии разчитаме на помощта на общината, посочи той.