Вие сте тук: Начало Новини Солени глоби за собственици на кучета, които не чистят след тях

Солени глоби за собственици на кучета, които не чистят след тях

Пет екипа на Общинския инспекторат започват масови проверки за стопани на кучета, които не прибират екстрементите на домашните си любимци. Глобата е от 200 до 500 лв., предупреди кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Проблемите са огромни. Няма неизцапани от кучета паркове и детски площадки, обясни той и припомни, че почистването след кучетата е  задължение на техните собственици, регламентирано в общинската наредба за опазване на околната среда.

Според кмета в града има достатъчно места за разходка на домашни любимци, но детските площадки категорично не са сред тях и няма оправдание на света за подобно нарушение.

Общината няма вина, че пловдивчани си водят кучетата на детските площадки. Ресурсът на службите за контрол е много по-малък от броя на гражданите, не можем до всяко куче да сложим полицай, подчерта инж. Тотев.

Ако я караме така, Пловдив няма да бъде най-добрия град за живеене. Нека всеки да допринесе със своете поведение да живеем в един по-добър и хубав град, призова той. Нека в този мандат да спрем да се делим на община и граждани, за да стане Пловдив №1.