Вие сте тук: Начало Новини SMS – таксуване не само за паркиране, а и за осветление

SMS – таксуване не само за паркиране, а и за осветление

Подобна възможност е предвидена в договорите, които община Пловдив сключва с мобилните оператори за таксуване с SMS в Синята зона.

Желаещите да спортуват вечер ще могат да си пускат осветлението на игрището с SMS. Това е заложено в проекта на футболното игрище, чието изграждане предстои да започне в Прослав, съобщи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Средствата бяха гласувани на вчерашната сесия на Общинския съвет. Игрището ще е безплатно, а за мястото му е определена част от обширния училищен двор. Настилката ще е от изкуствена трева. Общината ще плаща тока, а после ще си възстановява сумите от SMS-ите.

Подобна възможност е предвидена в договорите, които общината сключва с мобилните оператори за таксуване с SMS в Синята зона. Тази сутрин инж. Тотев подписа с втория мобилен оператор, предстои финализиране и с третия, след което започва тестване на системата.

През септември се очаква този начин на заплащане да задейства на практика, като цената ще е 1,20 лв. с ДДС, при което за общината ще остават рекордните 85 на сто.