Вие сте тук: Начало Новини След 35 години преасфалтират улици в район „Северен”

След 35 години преасфалтират улици в район „Северен”

След ремонта на ул. "Пантелей Генов" следва преасфоалтирането на ул. "Петър Шилев" и "Средна гора" в квартал "Захарна фабрика"

С благодарствено писмо жителите на ул. „Пантелей Генов” посрещнаха кмета на Пловдив инж. Иван Тотев и кмета на район „Северен” инж. Ральо Ралев, които инспектираха приключилия ремонт на улицата.

Имаше проблем с налягането на водата и тя не достигаше до високите етажи на жилищните блокове. След като с помощта на ВиК- Пловдив отстранихме проблема, решихме изцяло да преасфалтираме компрометираната настилка и изградихме 4 нови дъждоприемни шахти, припомни инж. Ралев. Междувременно ОП „Градини и паркове” възстанови близката градинка, която отново стана привлекателно място за отдих.

Десетките пловдивчани, които дойдоха да се срещнат с кмета и да му поставят други свои проблеми, благодариха на инж. Иван Тотев, че от много години насам за първи път в неговия мандат се обръща внимание на желанията им.

По-късно инж. Тотев и инж. Ралев направиха първа копка на ул. „Петър Шилев”, която ще бъде основно реконструирана в участъка от бул. „Дунав” до подлеза за квартал „Тодор Каблешков”.

Следващата улица в списъка за реконструкции в тазгодишната строителна програма на района е „Средна гора”, където техника също не е влизала от около 35 години.

 

Ремонтните дейности станаха възможни благодарение на допълнителните 200 хил. лв., целево отпуснати от общинския бюджет  за „Северен” с решение на Общинския съвет по предложение на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев.