Вие сте тук: Начало Новини Синята зона безплатна до края на седмицата

Синята зона безплатна до края на седмицата

Синята зона ще е безплатна до края на седмицата, съобщи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Премахването на таксата от 1 лев за час престой бе разпоредено още в петък със заповед на ресорния заместник-.кмет инж. Александър Държиков поради затрудненото след обилния снеговалеж миналата седмица паркиране. Имаше много паркирали коли и снегорините нямаха достъп да почистят навсякъде, обясни инж. Тотев.

Според него новото ръководство на ОП „Чистота” добре се е справило с овладяването на тежката зимна ситуация. Персоналът е работил 72 часа почти без почивка, осигурено беше нормалното движение на градския транспорт, линейките, полицейските и пожарните коли, след сигнали на граждани влязохме в малки улици извън маршрутните графици, където никога не бяха виждали снегорини, отчете директорът на общинското предприятие Иван Стоянов.

Една от най-големите опасности сега са ледените висулки. Служителите на „Чистота” и „Градини и паркове” ги отстраняват от подлезите, надлезите и общинските сгради, но частните собственици трябва сами да ги почистват от своите имоти, подчерта инж. Тотев. Поради ниските температури снегът по дърветата натежава все повече и има опасност от счупени клони.

Пловдивчани могат да сигнализират за паднали клони и дървета, които пречат на движението, и за опасни ледени висулки на дежурните денонощни телефони 032/63-25-11 и 032/65-67-85, както и на обявения днес телефон 032/62-43-01 от 9 до 17 ч.