Вие сте тук: Начало Новини Синята коалиция подкрепи Иван Тотев за възраждане на Пловдив

Синята коалиция подкрепи Иван Тотев за възраждане на Пловдив

Синята коалиция в Пловдив подкрепи кандидата на ПП ГЕРБ за кмет инж. Иван Тотев за предстоящия на 30 октомври балотаж на местните избори

Синята коалиция в Пловдив подкрепи кандидата на ПП ГЕРБ за кмет инж. Иван Тотев за предстоящия балотаж на 30 октомври. Това обявиха на пресконференция съпредседателите на формацията Спас Гърневски, Петър Попов и Димитър Язов.

Следващият модел на управление на Пловдив е десният модел, с десни полититици и трябва да се прекрати левия начин на управление на левия кмет Славчо Атанасов, заяви Иван Тотев. Той обяви, че ГЕРБ е първа политическа сила и печели най-много мандати – 19, в местния парламент. Следващият кмет трябва да има сигурност в Общинския съвет за едно стабилно дясно управление за възраждането на Пловдив, защото ако това не се получи, ще има нови четири година на застой, подчерта Тотев. Той допълни, че това не е политически пазарлък, това е едно партньорство за развитието на Пловдив.

Следващите четири години са много важни за нашия град, защото ние ще направим подготовката за програмния период на ЕС 2013 -2020. За това е много важно в управлението на Пловдив да има компетентни хора с визия, които знаят и могат да направят животът по-лек. За да няма проблеми, за които говорихме през последния месец, за да не случи нов мандат за 4 години застой в Пловдив. Затова за нас е много важно да обединим и мобилизираме потенциала на всички партии, които имат дясно виждане и ясно да разграничим през тази седмица левия и десния модел за управление на Пловдив, левия и десен кандидат за кмет, категоричен бе кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет Иван Тотев.

Председателят на СДС Петър Попов заяви, че не желае управление като това на Атанасов. Той посочи, че пловдивчани трябва да живеят в успяващ град с дясно управление и затова застават зад кандидата на ГЕРБ Иван Тотев. Ние сме представители на демократичната десница и не желаем да се повтори това управление и да се запази статуквото на едно ляво и временно управление на Пловдив, чието лице е кандидатът за кмет Славчо Атанасов. Не мога да го приема и защото в стремежа да се запази това статукво тук е и ДПС. В тази връзка се надявам десните отново да управляват Пловдив, защото на града ни трябва една среда, която я няма – среда за развитие на бизнеса. Трябва от един застаряващ град да се превърнем в успешен, заяви Петър Попов.

От своя страна председателят на ДСБ Спас Гърневски каза, че в кампанията, водена от Синята коалиция, ясно и открито е заявено, че в Пловдив се води битка между два модела на управление и то много сериозна и изключително важна битка. „И тя е една от най-решителните през последните  20 години. Тази седмица ще излязат истинските лица, пипалата на олигархичния октопод. Сега вече ще стане ясно кой къде е, кои са представителите на олигарха, защото вече няма как да се скрият, заставайки зад своя кандидат Славчо Атанасов”, заяви Гърневски и допълни, че предстои да се види рязката разграничителна линия в Пловдив, като от лявата й страна ще застане олигархията с цялата си мощ, а от другата страна са истинските десни сили, които искат този град да започне отново своето развитие и да излезе от застоя. „Затова най-естествено беше да се срещнем с Иван Тотев и неговия екип и да заявим нашата подкрепа без никакви условия. Искаме дясното да победи и това е цената и тя не може да се измерва със съглашателства и пазарлъци, на което ще се нагледаме през тази седмица от ляво”, допълни Спас Гърневски.

Димитър Язов от БЕС заяви, че по време на финансова, политическа, икономическа и най-вече духовна криза, в която се намира Пловдив, единственото, което може да се направи е да се работи за дясно управление. „Защото само така можем да върнем мястото на града в челните позиции на България. Радваме се, че преднината на ГЕРБ и Иван Тотев на първия тур е с 10 на сто и съм сигурен, че на втория тур процентите ще са повече. Важното е през тази седмица да продължим в правилната посока. Пожелавам да успеем да наложим дясното управление на Пловдив, категоричен бе Язов.

Кандидатът на сините арх. Илко Николов уточни, че акта за подкрепа към Иван Тотев и ГЕРБ е продължение на последователна дясна политика, водена по време на цялата ни кампания. Той обясни, че програмата им за управление има много допирни точки с тези на ГЕРБ и няма как да не бъде, защото и двете формации са десни, защото и двете залагат на средния и малък бизнес, на прозрачната община.

Считам, че Синята коалиция в общинския съвет, освен като партньор, ще бъдат и вътрешния непартиен коректив. Да работим за отстояването на основните десни принципи – дясно и прозрачно управление, дясна политика със силен малък и среден бизнес и силно местно самоуправлеине, заключи арх. Николов.