Вие сте тук: Начало Новини Северният вход на Античния стадион става централен

Северният вход на Античния стадион става централен

Най-късно до края на септември Античния стадион стадион ще придобие нова, още по-привлекателна визия. Реконструкцията на северния подход ще бъде завършена и точно той ще е централният вход за зрителите - точно така, както е било и преди 2000 г., съобщи областният управител Иван Тотев. Тази сутрин той подписа договора за изпълнение на спечеления по "Красива България" проект за стадиона с фирма "Реставрация" към Министерството на културата.

Строително-монтажните дейности ще започнат на 5 юли. Освен възстановяването, северният вход ще бъде и осветен. Предвижда се подмяна на компрометирани части от сцената, както и изграждането на модерни санитарни възли.

Стойността на проекта е близо 200 хил. лв. 95 хил. лв. от тях са от "Красива България", а другата половина вместо от общината, се поемат от държавата, обясни Тотев.

След края на реконструкцията той ще предложи на Общинския съвет да приеме решение, с което да поиска Министерският съвет да прехвърли управлението, което сега е поверено на областния управител, на градската управа.

"Това е политиката ми още от първия ден на встъпването ми в длъжност. Всички държавни културни ценности да се предоставят за управление и стопанисване на общината. Ще съдействам и за прехвърлянето на Римския стадион след завършването на проекта", подчерта Тотев.