Вие сте тук: Начало Новини Със символична първа копка започна преобразяването на „Розариума”

Със символична първа копка започна преобразяването на „Розариума”

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район „Западен” Димитър Колев дадоха официален старт на облагородяването на „Розариума”. Стойността на ремонта е 323 000 лева, като се предвижда той да приключи за 40 дни.

С две големи детски площадки ще се сдобие „Розариума”, като в тях ще има общо 18 съоръжения за игра, които включват две въжени мостчета, пирамида, стълба за баланс, две люлки, тематича къщичка, пързалка и други. Ще бъдат монтирани и пет беседки, 10 маси за пикник и питейна фонтанка. Предвижда се да бъде направено и волейболно игрище в естествена среда. Паркът ще се сдобие и с изцяло ново осветление на стойност 25 000 лева. Сега съществуващата дървесна растителност ще се запази, ще се засадят и рози. Алеята към „Розариума” ще бъде засипана с бял камък, за да се запази максимално естествената среда, като ще бъдат направени и 19 паркоместа. След завършването на парка в него вероятно ще бъде монтирано и видеонаблюдение.

„Това е най-голямата инвестиция в паркова среда, която община Пловдив ще направи през тази бюджетна година”, заяви кметът на Пловдив Иван Тотев след като направи символичната първа копка заедно с кмета на район „Западен” Димитър Колев. Той уточни, че се работи усилено и по достъпа до „Розариума”, като се ремонтира продължението на булевард „Шести септември”. Там се изграждат и 220 нови паркоместа, които ще бъдат безплатни. Предвижда се реконструкцията да приключи в края на април, след което тук ще бъде пусната и линия от градския транспорт, като вероятно това ще е автобус номер 17.