Вие сте тук: Начало Новини С Таря Турунен звукът на епохата отеква в Пловдив

С Таря Турунен звукът на епохата отеква в Пловдив

Спектакълът на финландската звезда Таря Турунен “Beauty and the Beat", който ще се състои на 21 септември на Античния театър, ще постави началото на новия музикален форум SOUNDS OF THE AGES по идея и под патронажа на областния управител Иван Тотев. Амбицията на губернатора е събитието да се утвърди като традиция в края на всяко лято.

 

Идеята на областния е SOUNDS OF THE AGES да бъде отворен за различните музикалните стилове и да направи Пловдив притегателен център за меломаните не само от страната, но и от чужбина.

Само за две седмици например, откакто билетите за концерта на Таря са пуснати в продажба, са похарчени вече 40% от тях, отбелязаха организаторите от  Тангра Мега Рок. Цените от 35 лв. са достъпни за всеки ценител на изкуството на финландската изпълнителка, подчерта Иван Тотев.

На бившата вокалистка на Nightwish  ще партнират звездният барабанист Майк Терана и оркестърът и хорът на Пловдивската филхармония.

Организирането на подобен форум е само част от общата стратегия на областния управител за превръщането на Пловдив в привлекатебен атрактивен град.