Вие сте тук: Начало Новини С първа копка на „Черешово топче“ започна изпълнението на капиталовата програма в район „Северен“

С първа копка на „Черешово топче“ започна изпълнението на капиталовата програма в район „Северен“

Първа копка на ремонт на улица „Черешово топче“ направиха днес кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на „Северен“ Ральо Ралев. С това те поставиха началото на реализиране на проектите по капиталовата програма на района за тази година, за което са предвидени над 800 000 лева. След като бъде премахната старата настилка, ще бъде направено цялостно преасфалтиране, ще се подменят тротоарните плочки, ще се фрезоват корените на дърветата, ще се изгради и ново осветление. В единия край на улицата е предвидено уширение за успоредно паркиране.

Стойността на ремонтните дейности за този обект е 20 000 лева.

„На 22-и март предвиждаме да дадем старт на изграждането огромен паркинг за 150 автомобила на площ от 3,5 дка на булевард „България“ № 2, 4, 6, след моста на Адата от северната страна“, съобщи Ральо Ралев. „Ще се постави ново осветление, ще се изгради отводняване, ще се обособи и място за детска площадка“, заяви още районният кмет.

На 9-и март ще започне и изграждането на кучешка площадка за разхождане на домашни любимци. А до края на месеца ще бъде открита и първата детска площадка между улиците „Арабаконак“ и „Свети Иван Рилски“.

„Тази година районните администрации ще разполагат с толкова средства, както никога досега за капиталовите си програми. Очакваме до голяма степен да отговарят на потребностите на гражданите, за което районните кметове правят и регулярни среши с пловдивчани“, сподели кметът Иван Тотев. Той припомни, че Общинският съвет на Пловдив гласува над 2 милиона лева, които да се прехвърлят на районите.