Вие сте тук: Начало Новини С първа копка дадоха старта на обновяването на детска градина „Снежанка“ по ОП „Региони в растеж“

С първа копка дадоха старта на обновяването на детска градина „Снежанка“ по ОП „Региони в растеж“

Обновена и модерна детска градина, която отговаря на всички съвременни изисквания за добро образование ще очаква децата от ДГ „Снежанка“. Първата копка по проекта беше направена днес от кмета на Пловдив Иван Тотев и кмета на „Централен“ Георги Стаменов.

Ремонтните дейности се извършват по проект: „Образователна инфраструктура - изграждане и обновяване на училища, детски градини и ясли в град Пловдив” на Оперативна програма "Региони в растеж".

До 2021 година трябва да бъде подменена дограмата, да бъде положена топлоизолация по стени и покрив, да се извърши конструктивно укрепване на сградата, да се изгради асансьорна уредба. Ще бъде направен вътрешен ремонт на помещенията, който включва полагане на гранитогрес, теракот, ламиниран паркет, PVC настилка, боядисване на стени, монтаж на нови врати и други.

Ще имаме изцяло нова детска градина с двор. Допълнително ще осигурим средства за обзавеждането, тъй като това не влиза в обхвата на проекта, заяви кметът Иван Тотев. Интегрираният подход на Община Пловдив с концентриране на голяма част от инвестициите в сравнително малка зона, доведе до промяна на цялата зона – инфраструктура, малки и големи улици, училища, детски градини, детски площадки, каза още той. Сигурен съм, че въпреки неудобствата граждани от другите квартали ще искат този интегриран подход и за техните квартали, посочи кметът Иван Тотев.

В двора на детска градина „Снежанка“ ще бъде извършено озеленяване, ще се изгради и детска площадка за изучаване на безопасност на движение.

Децата ще се грижат и за зеленчукова градина, където се имат допълнителни занимания, свързани с природата. Ще бъде изграден закрит плувен басейн и физкултурен салон.

Общата стойност на проекта е 18 106 266.94 лв., от които безвъзмездната финансова помощ: съфинансиране от ЕФРР - 13 560 656.08 лв., съфинансиране от националния бюджет - 2 393 056.97 лв., собствен принос на община Пловдив - 2 152 553.89 лв.