Вие сте тук: Начало Новини С много настроение и фойерверки запалиха светлините на елхата в Пловдив

С много настроение и фойерверки запалиха светлините на елхата в Пловдив

Кметът инж. Иван Тотев припомни традицията в града да се украсява живо празнично дърво.

В Пловдив тържествено бяха запалени светлините на празничната елха на площада пред общината.  Символичната церемония бе извършена от кмета на града инж. Иван Тотев заедно с талантливите изпълнители от Хора на пловдивските момчета „Стефка Благоева”.  И малки, и големи се включиха в обратното броене, с което бе поставено началото на коледно-новогишните празници в Пловдив.

Кметът инж.  Иван Тотев припомни традицията в града да се украсява живо празнично дърво. От две години това е млада кавказка ела, засадено на мястото  на елхата, символизираща раждането на 300-хилядния пловдивчанин през 70-те години на миналия век. Старото дърво, което се украсяваше в продължение на няколко години, бе повалено от силна буря през лятото на 2014 г.

„Благодаря на Хора на пловдивските момчета „Стефка Благоева“ с диригент Милка Толедова и на ансамбъл „Тракия“ за това, че допринесоха за доброто настроение на всички нас с прекрасните коледни песни и красивите български хора. Пожелавам много здраве, семейно щастие и уют и нека посрещнем една прекрасна Коледа”, заяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

След включването на светлините на елхата, небето над площад „Стефан Стамболов” бе озарено от пищна заря.