Вие сте тук: Начало Новини Росен Плевнелиев: С Иван Тотев си приличаме и можем да възродим България и Пловдив

Росен Плевнелиев: С Иван Тотев си приличаме и можем да възродим България и Пловдив

Кандидатът за президент от ГЕРБ Росен Плевнелиев и кандидат-кметът на Пловдив Иван Тотев заедно се срещнаха с пловдивчани

Така както бях министър на регионалното развитие, така ще бъда и президент на регионите, постоянно ще обикалям страната и ще разговарям с хората. Това каза кандидатът за президент от ГЕРБ Росен Плевнелиев на среща с членове и симпатизанти на партията в Пловдив. Той бе посрещнат от кандидата на ГЕРБ за кмет Иван Тотев пред мобилния предизборен пункт на партията в центъра града.

„Познавам регионите, познавам приоритетите, проектите и перспективите им, знам какъв е потенциалът за тяхното развитие”, заяви кандидатът за президент. Росен Плевнелиев обеща да не ходи на лов, а да ходи по регионите, за да разговаря с хората. Според него държавният глава е длъжен да отвори вратата на президентската институция за приоритетите на българските региони, градове и села. Президентът може да задава дневния ред на всички институции и българските граждани да имат достъп до тях. За мен като президент е много важно да имаме програма за саниране, защото тя ще остави в домакинствата половината от сметките за ток и парно.

Плевнелиев поясни още, че ако държавата направи програма за саниране и хората се възползват от нея, тогава цената на панелен апартамент ще се повиши минимум със сто евро. В резултат милиони българи ще забогатеят. Той заяви, че с кандидата за кмет на Пловдив от ГЕРБ Иван Тотев, много си приличат, защото и единият, и другият идват от реалния живот и могат да възродят България и Пловдив.

Росен Плевнелиев благодари на всички пловдивчани от сърце, че са го подкрепили и на всички български граждани. По думите му тези избори са показали, че за първи път у нас има висока гражданска активност и това, че хората са излезли и гласували, е много важно за България. ,,Въпреки че от опозицията непрестанно обвиняваха, че има страх у хората, гражданите показаха точно обратното. На 23 октомври хората гласуваха за резултати и за политици, което е изключително важно, допълни кандидатът за президент‘‘, заяви Плевнелиев. Той бе категоричен, че с Калфин са много различни и по тази причина изборът на 30 октомври няма да е труден.