Вие сте тук: Начало Новини Ремонтират покрива на Баня „Старинна“

Ремонтират покрива на Баня „Старинна“

Последният ремонт е през 1999 г., когато Пловдив съпътстваше тогавашната Европейска столица на културата Солун

В присъствието на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев започна дългоочакваният ремонт на покрива на  Баня „Старинна“.

През последните няколко години Баня „Старинна“ става все по-интригуващ център за съвременно изкуство, като реконструкцията, която Община Пловдив направи в площадните пространства около залата, даде възможност изкуството да излезе навън, където вече също се провеждат много събития, коментира инж. Тотев.

Последният ремонт на покрива е през 1999 г., когато Пловдив съпътстваше тогавашната Европейска столица на културата Солун.

В годината,         когато Пловдив е обявен за културна столица на Европа през 2019 г., ние сме тук за началото на първия след 16 години голям ремонт, отбеляза кметът. Той сподели радостта си, че всяка година в бюджета се отделят средства за възстановяването на културни обекти и пространства в града, следвайки политиката за 2019 г.

В срок от 3 месеца изпълнителят „Рестстрой“ ООД ще подмени керемидите на покрива с оригинални след като предварително обработи и изолира подпокривното пространство, така че оттам да не проникват влага и течове, обясни управителят на фирмата инж. Константин Константинов. Поръчката е на стойност 50 хил. лв.