Вие сте тук: Начало Новини Ремонтират ОДЗ „Космонавт“ с 250 хиляди лева по „Красива България“

Ремонтират ОДЗ „Космонавт“ с 250 хиляди лева по „Красива България“

Строителните дейности включват енергоефективни мерки като хидроизолация на покрив, външно саниране на сградата, монтаж на дограма на част от сградата.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район „Северен“ Ральо Ралев дадоха старта на изпълнението на ремонтни дейности на Обединено детско заведение „Космонавт“. Финансирането е по програма „Красива България“ на Министерството на труда и социалната политика и възлиза на около 250 000 лева. Ремонтът включва енергоефективни мерки като хидроизолация на покрив, външно саниране на сградата, монтаж на дограма на част от сградата.

Много е важно да използваме всички възможности за привличане на допълнителни средства към общинския бюджет. Това са не само оперативните програми, по които от началото на мандата Община Пловдив няма изгубен проект. Една от тези възможности са програмите на Министерството на труда и социалната политика като „Красива България“, както и програмата, по която спечелихме 2.7 милиона лева за изграждането на Общностен център на улица „Вратцата“, заяви инж. Иван Тотев. По „Красива България“ тази година в Пловдив има два обекта – ОДЗ „Космонавт“ и Античният театър. Щастлив съм, че нямахме обжалване на процедурата и сключихме договор с изпълнителя навреме. Това е целта, която сме си поставили – да работим през месец август и виждате, че Пловдив се е превърнал в строителна площадка, допълни кметът.

От своя страна Ральо Ралев сподели, че около 200 е броят на чакащите деца за градини в район „Северен“. Той изтъкна разбирането и подкрепата от страна на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев и подчерта, че в момента се ремонтира пристройката на ЦДГ „Марица“, а от утре започва работа в ЦДГ „Бреза“. В ОДЗ „Космонавт“ в най-кратки срокове предстои да започне и строежът на нова пристройка за още три групи. Районният кмет изрази увереност, че с предприетите мерки проблемът с местата в детските градини в „Северен“ ще бъде решен до края на годината.

Особено сме щастливи, че ОДЗ „Космонавт“ ще придобие един европейски вид. Община Пловдив е помислила и за обезопасяването на детската градина, за което сме много благодарни, сподели директорът на заведението Слава Антова. По списък възпитаниците на ОДЗ „Космонавт“ са 245.