Вие сте тук: Начало Новини Рекорден брой участници на Европейското първенство по фехтовка в Пловдив

Рекорден брой участници на Европейското първенство по фехтовка в Пловдив

Нов рекорд за брой участници се очаква да постави започващото утре – 28.02.2012 г., в Пловдив Eвропейско първенство по фехтовка за кадети и младежи (до 17 г. и до 20 г.). Това съобщи председателят на Българската федерация по фехтовка и член на Изпълкома на Международната федерация Величка Христева на пресконференция в общината, на която присъстваха кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, ресорният заместник Георги Титюков, президентът и генералният секретар на Европейската федерация по фехтовка Станислав Поздняков и Макс Гойта.

Кадетите, които стартират утре, са 536 от 39 държави, младежите започват на 5-ти март и се очаква да бъдат над 600.

Престижният шампионат ще се проведе в палата номер 8 на панаирното градче, като входът за всички състезания е свободен. Те започват в 9.00 часа, а финалите са от 18.30 часа всеки ден.

България ще има представители във всички дисциплини, заяви Величка Христева. Тя анонсира, че по време на надпреварата ще има нова система за контрол и най-различни иновации.

Пловдив има дълга и успешна история в организирането на най-големите ни състезания. Самият аз съм идвал тук като участник, сподели  президентът на Европейската федерация Станислав Поздняков, който е четирикратен олимпийски и осемкратен световен шампион. Генералният секретар Макс Гойта  изрази надежда да има повече зрители на надпреварата.

Утре схватките започват в 9 часа, а в 18.30 часа е официалното откриване.