Вие сте тук: Начало Новини Ред в рекламите по Главната улица в Пловдив

Ред в рекламите по Главната улица в Пловдив

Комисия от архитекти и експерти ще одобрява визията на рекламните съоръжения.

Собствениците на търговски обекти по Главната улица са поканени на среща утре – 27.11.2012 г.от 9.00 часа в залата на Общински съвет – Пловдив /ул. „Авксентий Велешки“ № 20/, за да се запознаят с всички изисквания за рекламните съоръжения. Целта на мерките е да се уеднаквят рекламите в центъра на Пловдив.

Нито едно рекламно съоръжение по Главната не може да бъде поставено без съответното разрешение на основата на съгласуван и одобрен от Експертния съвет проект, обясни кметът на Пловдив инж. Иван Тотев. Този ред действа и в момента, но през последните 20 години общината не е осъществявала контрол.

След извършена от Общинския инспекторат проверка се оказва, че почти липсват рекламни съоръжения, за които са изпълнени задължителните условия.

Като комплексен паметник на културата, на Главната улица не може да има дисхармония, затова комисия от архитекти и специалисти, включително художник, предстои да разгледа всяка реклама поотделно и да направи предписания как да изглежда, как и къде да бъде поставена. Идеята е рекламните съоръжения да бъдат синхронизирани.Няма да има цветово ограничение като при тентите, но трябва да се намали размерът им.

За първи път в този мандат община Пловдив започва да изпълнява своите дейности, които са й вменени по закон – да контролира изпълнението на наредбите, които самата тя е приела, подчерта инж. Тотев.  Целта ни не е да глобим някого. Не искаме пари от глоби, искаме ред, допълни той.