Вие сте тук: Начало Новини Проектобюджетът на обществено обсъждане

Проектобюджетът на обществено обсъждане

192 млн. лв. е ще е общинският бюджет за тази година, ако предложеният проект бъде гласуван на сесията на местния парламент на 16 февруари.

Заделяме около милион и половина  за култура и рекордните почти 4 млн. лв. за проектиране. Повече в сравнение с преди са и парите за детските градини, 25 лв. за всяко дете са предвидени за закупуването на помагала, разказа кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

18 млн. лв. са заложени в бюджета за капиталовата програма. В инфраструктурни обекти ще бъдат вложени и 13-те милиона, които правителството ще преведе по сделката за софийския боклук, с други 15 млн. лв., които също не са включени в бюджета, кабинетът ще финансира доизграждането на многофункционалната спортна зала, допълни кметът.

Нова съвременна техника за около 500 хил. лв. се предвижда за ОП „Чистота”, но парите ще бъдат осигурени от вътрешни икономии и реорганизация. Вместо исканите от превозвачите от масовия градски транспорт около 8 млн. лв., бюджетът предвижда за тях 4,95 млн. лв., което е по-малко и в сравнение с миналогодишните 6,2 млн. лв.

Изключително добър бюджет, ако бъде изпълнен, а той ще бъде изпълнен, защото е реален, коментира кметът.

Проектобюджетът вече е качен за обществено обсъждане на сайта на общината, пловдивчани могат да се запознаят с него и в районните администрации, където са предоставени копия на документа.