Вие сте тук: Начало Новини Проектират нова улица в Източната индустриална зона

Проектират нова улица в Източната индустриална зона

Изграждане на нов път в индустриалната зона покрай булевард „Цариградско шосе“ обсъдиха по време на среща с представители на фирми от индустриалната зона на район „Източен“ кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, районният кмет Николай Чунчуков и главният инженер Йордан Калев.

Представителите на фирмите от зоната съобщиха, че в края на месец март ще бъде ограден имот, с което неговият собственик ще ограничи достъпа на стотици служители да отидат до работните си места. Ще бъде възпрепятствано и нормалното осъществяване на логистиката от страна на намиращите се там бизнес компании, които са различно направление и сфери на дейност.

В момента се обсъжда вариант за изграждане на временен път, докато администрацията на район „Източен“ изготви проект за нов път с осветление. По предварителните планове той трябва да е готов до лятото.

Утре на сесията на Общинския съвет кметът Иван Тотев ще предложи да се отпуснат средства на район „Източен“ за стартиране на проектирането.

По покана на организаторите на срещата присъстваха и кандидат-депутатите от политическа партия ГЕРБ Менда Стоянова и Атанас Ташков.