Вие сте тук: Начало Новини Продължава разширяването и облагородяването на парк „Лаута“

Продължава разширяването и облагородяването на парк „Лаута“

Обявена бе Капиталовата програма на район "Тракия" за 2015 година, която надхвърля половин милион лева

С  нови 10 дка ще бъде разширен парк "Лаута" в южна посока през тази година, съобщи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, който заедно с районния кмет на „Тракия“ Костадин Димитров днес посети парка. Той припомни, че през миналата година „Лаута“ бе разширен с около 20 дка.

„В последните 4 години паркът е тотално променен, социализиран, сигурен и чист, а през почивните дни е пълен с хора. Ще ми се да има повече къщички за птици, учениците и еколозите дано помогнат за това“, сподели кметът на Пловдив Иван Тотев. С настъпването на новия строителен сезон вече изцяло е преасфалтирана централната алея в парк "Лаута".

Кметът на „Тракия“ Костадин Димитров обяви Капиталовата програма 2015 в района, след като вчера Общинският съвет гласува допълнителни 300 хиляди лева за инфраструктура в него. С тях общата сума за строителни работи надхвърля 500 хиляди лева. Тази година основно ще се работи в микрорайон А5 , който е своеобразният център на квартала, като ще бъдат асфалтирани улици, изградени нови тротоари и паркинги.