Вие сте тук: Начало Новини Продължава изграждането на модерни детски площадки в Пловдив

Продължава изграждането на модерни детски площадки в Пловдив

Всички те отговарят на европейските изисквания за качество и безопасност. Последната площадка бе открита в район "Тракия".

Всички детски площадки, които Община Пловдив изгражда през последните години, отговарят на европейските изисквания за качество, те са сертифицирани и притежават документи, които удостоверяват тяхната безопасност.  Това заяви кметът на града инж. Иван Тотев, който заедно с кмета на район „Тракия“ Костадин Димитров посети новоизградения детски кът до поликлиниката в най-младия пловдивски район.  Стана ясно, че е подписан нов 4-годишен договор за детски площадки като сумата всяка година ще бъде около 450 хиляди лева. За 2015-та година се предвижда изграждането  нов детски кът по подобие на този в Цар Симеоновата градина. Той ще бъде ситуиран в парк „Отдих и култура“, близо до Младежкия център и заедно със зоната за спорт ще се превърне в любимо място за свободното време на гражданите.

От своя страна кметът на „Тракия“ Костадин Димитров обясни, че новата детска площадка е на стойност 65 хиляди лева. Тя е с ударопоглъщаща настилка, две комбинирани съоръжения, люлки, клатушка, пясъчник и ограда. Той припомни, че пространството около ДКЦ 5 беше облагородено, а бариера контролира достъпа на автомобили пред поликлиниката. До края на годината в „Тракия“ ще бъде изградена още една детска площадка до блок 51 в микрорайон А-11, в който районната администрация изгради нови тротоари и улици.