Вие сте тук: Начало Новини Приютът за бездомни кучета получава лиценз

Приютът за бездомни кучета получава лиценз

Започва разширение на временния приют в Пловдив. Общините вече проявяват интерес към услугите, които предоставя.

Започва разширението на наскоро реконструирания приют за кучета с още 15 клетки. По този начин общият брой на клетките ще стане 65, като в тях могат да се настаняват над 100 безстопанствени животни едновременно. Всеки момент се очаква връчването на лиценза за работата на приюта.

С половината от клетките ще помагаме на други търсещи услугите ни общини. Смолян, Велинград, Брацигово и Куклен вече изпратиха писма да поемем манипулациите на бездомни кучета, съобщи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

110 лева без ДДС струват ваксинациите и другите необходими манипулации на куче, уточни заместник-кметът Розалин Петков. В тази сума не са включени транспортните разходи.

Общините трябва да работят солидарно за решаване на проблема с бездомните кучета, като, разбира се, си заплатят направените от нас разходи, коментира инж. Тотев.

Община Пловдив ще предложи услугата и на други градове, сред които Стара Загора, Пазарджик, дори и София, като им предостави ценова оферта за видовете манипулации и дните на престой.