Вие сте тук: Начало Новини Приключи пълната реконструкция на улица „Борис Шивачев“ в район „Южен”

Приключи пълната реконструкция на улица „Борис Шивачев“ в район „Южен”

Обновената улица „Борис Шивачев“ е вече факт. Тя беше открита от кмета на Пловдив Иван Тотев и кмета на район „Южен” Борислав Инчев. Стойността на ремонта на 240 кв. метра е 60 000 лева, като освен асфалтиране на пътя са изградени тротоари на две нива с парапет, 6 дъждоприемни шахти за отводняване. За безопасност и добра осветеност са поставени нови три електрически стълба. Обособени са места за паркиране, поставени са и антипаркинг колчета за безопасност на пешеходците.

Ремонтираният участък е продължение на улица „Борис Шивачев“ и по сега действащите планове трябва да се свърже с улица „Македония“.

До края на годината в район „Южен“ ще бъдат запълнени дупките на някои улици, други ще бъдат напълно преасфалтирани, тъй като не са ремонтирани повече от 35 години.

„С подкрепата на Община Пловдив и средствата, които ни се отпускат, гледаме да се асфалтират основните булеварди, най-вече там, където преминават автобусите на градския транспорт и има най-голяма натовареност и преминаване на МПС“, заяви Борислав Инчев. Той уточни, че районната администрация се стреми да ремонтира дупките по най-бърз начин, особено опасните.

Предстои да бъдат отчуждени 120 кв. метра, за да може да се асфалтира улицата до край, т.е. до улица „Македония“.

И в район „Южен“, както и останалите райони на града продължава политиката по премахването на гаражните клетки, като за целта администрацията е изпратила писма до съответните граждани.