Вие сте тук: Начало Новини Приключи изграждането на ново осветление в парк „Лаута“

Приключи изграждането на ново осветление в парк „Лаута“

Предстои разширяване с 20 декара на един от най-старите паркове в Пловдив, обяви кметът Иван Тотев.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район "Тракия" Костадин Димитров включиха  новото осветеление по централната алея в парк „Лаута“.  Монтирани са 61 стълба с осветителни тела , като отсечката е с дължина 1.4 километра и в нея има прокарани трасета за безжичен интернет.

От тук през 80-те години е минавал градския транспорт за „Тракия“, било е улица с осветление, което изчезва преди много години. Сега главната алея в близост до любимите на тракийци барбекюта може да се използва и в тъмната част на денонощието, заяви районният кмет Костадин Димитров.

От своя страна кметът на Пловдив Иван Тотев коментира, че дълги години парк „Лаута“ е бил пренебрегван, но сега в него се правят много неща, свързани с облагородяването му и превръщането му в любимо място за отдих и спорт на пловдивчани. Много хора не знаят, че „Лаута“ е един от най-старите паркове в Пловдив, по-стар дори и от „Отдих и култура“, обясни кметът Иван Тотев. Той допълни, че Община Пловдив има големи планове за тази зона, които ще бъдат изпълнявани поетапно. Най-мащабният проект е за разширяването на парка с 20 декара по посока югоизток, като по този начин ще достигне до пощата в район „Тракия“, където ще има и водна атракция. През ноември в „Лаута“ започва залесителна кампания, по време на която в парк ще бъдат залесени над 700 дървета.

Намеренията са през 2015-а година централната алея да бъде изцяло преасфалтирана, да бъдат изградени нови фитнеси на открито, както и атракции за велосипеди.