Вие сте тук: Начало Новини При голям студ и сняг учениците излизат във ваканция

При голям студ и сняг учениците излизат във ваканция

От сряда до петък пловдивските ученици ще са във ваканция, ако се сбъднат прогнозите за обилни снеговалежи и 17 градуса под нулата, съобщи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Предупреждаваме още отсега, за да може родителите на малките ученици да се подготвят, допълни той и обясни, че следващия понеделник въпреки евентуален студ учебните часове ще бъдат възобновени, тъй като общината не може да дава по-дълги ваканции от 3 дни.  

Инж. Тотев изказа благодарност към служителите на ОП „Чистота” и директора Иван Стоянов за всекидневната им работа по снегопочистването вече близо месец. Според него целият екип на общинското предприятие заслужава отлична оценка, тъй като толкова продължителна поредица от снеговалежи, редуващи се с дъжд и съпътствани с рекордно ниски температури не е имало от много години.

Тази нощ пътищата бяха сковани от невероятна поледица, но на сутринта пловдивчани не я усетиха заради адекватните марки, предприети от „Чистота”. От полунощ всички 36 пясъкоразпръсквачи бяха по улиците, а в 5 ч. излязоха снегорините. Снегът, който шофьорите завариха върху колите си, го нямаше по булевардите, коментира инж. Тотев.