Вие сте тук: Начало Новини Инж. Иван Тотев: Работим на 150 процента по снегопочистването

Инж. Иван Тотев: Работим на 150 процента по снегопочистването

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и директорът на „Чистота” Иван Стоянов цяла нощ контролираха снегопочистването в града.

Работи се на 150 процента, лично се увери инж. Тотев при внезапните проверки във всички райони. В Прослав той  разговаря с таксиметрови шофьори, които разказаха, че въпреки трудните атмосферни условия градът е проходим.

Снегът заваля в 3 часа. Направихме подложка от сол не само по основните пътни артерии, но влязохме и във вътрешнокварталните улици. Работиха всичките 36 пясъкоразпръсквачи, в 6 ч. се включиха и 93-те снегоринина. Нито едно нарушение не е засечено от контрольорите на фирмата, които следят качеството на работа на всяка машина, обясни Иван Стоянов. Същевременно се почистват ледените висулки от общинските сгради. Не е пренебрегнат нито един сигнал и на граждани, допълни той.

Според метеорологичните прогнози тежката зимна обстановка ще продължи. Особено трудно ще бъде утре - очакват се валежи от дъжд, което в съчетание с ниските температури ще доведе до поледици. Обработката на улиците ще продължи. Осигурени са достатъчно запаси от сол. В началото на следващата седмица отново ще вали силен сняг.

Животът в града е нормален при зимни условия, констатира инж. Тотев. Дори и най-малката уличка е проходима, не е получено нито едно оплакване от масовия градски транспорт, КАТ и екипите със специализиран режим на движение. Гражданите трябва да почистват около домовете, а фирмите – около офисите си, напомни кметът.

От 26 януари досега от „Градини и паркове” са се отзовали на всички получени 108 сигнала за паднали дървета, които затрудняват движението, съобщи директорът на ОП „Градини и паркове” Стоян Алексиев. Двете общински предприятия работят в пълен синхрон. Сигнали продължават да се приемат на обявените горещи телефони.