Вие сте тук: Начало Новини Прерязаха лентата на обновеното пътно съоръжение на ул. „Гладстон“

Прерязаха лентата на обновеното пътно съоръжение на ул. „Гладстон“

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, народни представители, районни и заместник-кметове, общински съветници и граждани присъстваха днес на официалното откриване на реконструираното пътно съоръжение на улица „Гладстон“ в града под тепетата.

"Това е едно много важно съоръжение, което не беше ремонтирано, откакто е построено в началото на 80-те години на миналия век. То е със сложна „струнна“ конструкция и обновяването му бе наложително заради аварийното му състояние", обясни кметът Иван Тотев.

Затварянето на пътното съоръжение, което включва в себе си три подлеза, бе по предписание на КАТ заради евентуална опасност от падане на елементи от него. Ремонтирана е и конструктивната част, положена е хидроизолация, реализирани са мерки за безопасност, има скоростомер преди влизане в подлеза, светлоотразителни табели, поставена е маркировка, подменена е ВиК системата, монтирани са допълнителни отводнителни шахти.

Реконструкцията е част от мащабния проект за обновяване на площад „Централен“ в града.

„Надявам се следващите няколко десетилетия съоръжението да функционира безпроблемно. Ремонтът продължава и на площад „Централен“, работи се и по галерията на ул. „Гладстон“. Това са сложни обекти, които искат време и средства, за да станат готови", уточни още кметът на Пловдив Иван Тотев.

Автобусите от градския транспорт ще започнат да преминават по стария си маршрут от следващата седмица.