Вие сте тук: Начало Новини Прерязаха лентата на новата детска градина "Мир" в "Западен"

Прерязаха лентата на новата детска градина "Мир" в "Западен"

Кметът Иван Тотев: Откриването на детска градина е едно от най-специалните неща в един управленски мандат.

Точно година след първата копка кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, кметът на район „Западен“ Димитър Колев и директорката Йорданка Начева прерязаха лентата на новата ЦДГ „Мир“.

„Това е най-големия подарък, който получаваме по случай 50 години ЦДГ „Мир“ – новата сграда, сътворена с много любов и всеотдайност“, изказа искрената си благодарност директорката Йорданка Начева.

„Днес е вълнуващ и паметен ден за район „Западен“, защото нова детска градина не се строи и открива всяка година, нито всеки мандат“, отбеляза районният кмет Димитър Колев. Той благодари на инж. Иван Тотев за оказаното  на районната администрация доверие да се заеме с изграждането на този толкова важен обект.

„През този мандат започнахме да делегираме много права на районните администрации. Община Пловдив финансира изграждането на „Мир“, но целият процес е ръководен от кмета Димитър Колев и районната администрация. Това показва по-напредничаво управление на Пловдив в децентрализиране на дейности, което води до повече работа, свършена през мандата, повече нови и хубави неща в нашия град“, посочи кметът инж. Иван Тотев.

Според него тази градина е абсолютен пример как хората определят дневния ред на политиците, тъй като без активността на майките от района новата сграда можеше да не се случи.

Модерната двуетажна сграда с разгърната площ 2257 кв. м приема 200 деца в 8 групи. Създадени са максимални удобства както за тях, така и за персонала. Градината разполага с 4 детски площадки, закрит плувен басейн, физкултурен салон и др.  Дворът е обезопасен с ажурна ограда, а при входа откъм ул. „Знаме” за удобство на родителите са изградени 45 паркоместа. Общата стойност на инвестицията е около 3,5 млн. лв.

В старата сграда, укрепена още миналата година, се предвижда разкриването на млечна кухня и яслени групи.

Кметът инж. Иван Тотев сподели, че откриването на детска градина е едно от най-специалните неща в един управленски мандат, тъй като тези сгради са ковачници на бъдещите будни граждани на Пловдив.

На тържеството, за да споделят взаимната си радост от новата придобивка, дойдоха десетки родители и жители от района, тук бяха всички районни кметове, общински съветници, директори на общински предприятия и други институции, а възпитаниците на „Мир“ пяха и танцуваха за тях. Здраве и благоденствие на всички пожела отец Пантелеймон, който освети новата детска градина.

В знак на благодарност, уважение и признателност директорът на градината г-жа Начева връчи на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев юбилейния знак „50 години ЦДГ „Мир“.