Вие сте тук: Начало Новини Пренареждат калдъръма в Стария град

Пренареждат калдъръма в Стария град

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев даде старт на пренареждането на калдъръма в Стария град.

Това е нещо, за което се говори от много години, без да се случи нищо конкретно, коментира инж. Тотев.  Няма самоцелно да пренареждаме целия калдъръм, а само много компрометираните участъци, обясни той.

Автомобилното движение и изкопните дейности на кабелните оператори в последните години са сред основните причини за неравности върху настилката в Стария град. Започналите на ул. „Петко Р. Славейков” ремонтни дейности ще продължат на ул. „Стръмна”. При необходимост ще се използват складираните след реконструкцията на ул. „Мадара” камъни.

Пренаредбата на калдъръма ще бъде комбинирана и с други дейности. Предстои полагането на тръби Ф-110, улесняващи последващо поставяне на кабели без разкопаване и предстоящото монтиране на вече поръчаните нови осветителни стълбове за Стария град.

Работата ще се извършва на етапи, така че да няма затваряне на движението. За улеснение дори премахнахме знака, който забраняваше влизането в ул. „Цанко Лавренов”, съобщи заместник-кметът инж. Александър Държиков.

Пренареждането на калдъръма е част от сключения миналата година договор за тротоарни настилки на стойност около 2 млн. лв. По него беше реконструирана ул. „Райко Даскалов” (така наречената Малка Главна), пространството пред Джумая джамия и Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, пренареден беше паважът по ул. „Съборна”, припомни инж. Тотев.