Вие сте тук: Начало Новини Премиерът Бойко Борисов и Иван Тотев инспектираха в Пловдив машина за ваксини срещу COVID

Премиерът Бойко Борисов и Иван Тотев инспектираха в Пловдив машина за ваксини срещу COVID

Министър-председателят Бойко Борисов посети завод „Милара” в Пловдив. В него се произвеждат машини, с които се тестват ваксини за COVID-19. С него бяха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на икономиката Лъчезар Борисов и областният координатор на ГЕРБ в Пловдив-град инж. Иван Тотев.

Премиерът Бойко Борисов подчерта, че участваме в 7 ваксини срещу коронавирус.  Той допълни, че икономиката работи, а над 100 милиона лева допълнително са отишли само за здравеопазване този месец.

Директорът на завода за роботи Милара Интернешънъл Красимир Петков обясни, че произвеждат също части за електромобили и зъболекарски машини. В компанията работят 250 души, половината от които са инженери, а заплатите са по-високи от средната за страната.

Преди три години заедно с още 13 компании Милара Интернешънъл бе отличена като стратегически инвеститор за регион Пловдив от инж. Иван Тотев, два мандата кмет на Пловдив от ГЕРБ /2011-2019 г./.  Тогава той отчете ръст на инвестициите от местния бизнес, които разширяват своята сфера на дейност, завладяват нови пазари и бележат ръст на производството си.