Вие сте тук: Начало Новини Премиерът Борисов, Иван Тотев, министри и депутати присъстваха на откриването на нов производствен корпус

Премиерът Борисов, Иван Тотев, министри и депутати присъстваха на откриването на нов производствен корпус

Министър-председателят Бойко Борисов преряза лентата на нов производствен корпус в Пловдив.

Министър-председателят Бойко Борисов преряза лентата на новия производствен корпус на Биомашиностроене АД. В дружеството стартира ново производство и е внедрена нова технология за изграждане на съдове. Инвестицията е на стойност 3.5 милиона лева, като част от средствата за реализацията на проекта са осигурени чрез Оперативна програма „Конкурентоспособност”. На церемонията присъстваха още вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, министърът на транспорта Ивайло Московски, народните представители Менда Стоянова и Стефан Дедев.DSC03570.JPG

От екипа на предприятието благодариха на премиера Бойко Борисов и правителството за възможността да кандидатстват по Оперативна програма „Конкурентноспособност”, както и на областния управител Иван Тотев за оказаното съдействие.

От своя страна министър-председателят Бойко Борисов изрази задоволството си от това, че има бизнес, който реално инвестира в производство.

Много е важна подкрепата на държавата във всяко едно начинание,  заяви Иван Тотев и подчерта, че подпомагането на бизнеса е много важно и е основен негов приоритет. Пловдив трябва да се популяризира като добро място за правене на бизнес наред с културно-историческото наследство, категоричен бе инж. Иван Тотев.